Dokkumer zoneverdediging is Ritola te machtig

Het zat de mannen van Ritola II niet erg mee afgelopen zaterdag. Kansjes werden gemist, rebounds verloren, aanwijzingen niet begrepen. En de kroeg was tot overmaat van ramp ook nog eens vol. Meer dan een hamburger en kroketten in de plaatselijke snackbar zat er na afloop niet in. Die gingen er – ondanks een eclatante nederlaag – prima in overigens. Troostvoeding.

Jammer eigenlijk dat het verschil zo hoog moest oplopen. Met een 17-4 nederlaag op zak voelt de reis van de Bonifatiusstad naar het Berend Botjedorp verder dan strikt noodzakelijk. Tel daarbij op dat vriend en vijand er ernstig rekening mee houden dat de competitie weldra ten prooi valt aan strengere coronamaatregelen, en een sippig gevoel is verklaard. Gelukkig begon DraGor uit Drachten de competitie nog slechter, zodat de rode lantaarn Ritola voorlopig bespaard blijft.

De mannen uit Drenthe begonnen nog zo voortvarend. Na de eerste periode was er van een krachtsverschil nog geenszins sprake (1-1). Dat veranderde toe de Friezen besloten een ouderwetse zoneverdediging te gaan hanteren, een systeem waarop Ritola (zoals wel vaker gebleken) weinig antwoorden kon formuleren. Ondanks een ijzeren wil, moesten de Zuidlaarders diep het hoofd buigen. Iets meer trainen op het overhoop spelen van dit soort taaie defensiestrategieën lijkt het devies. Áls de competitie niet wordt afgeblazen, mogen de mannen op Allerheiligen thuis tegen Orca laten zien of dat geholpen heeft.

 

Topscorer: Van Loon (2)

P-Koning: Baar, Stevens (1)

Wedstrijd in één term volgens aanvoerder Baar: ‘Leermomentje’

 

 

 

Ga naar de inhoud