Informatie aangepast zwemmen

Waarom aangepast zwemmen?

Aangepast zwemmen bij Ritola geeft mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de mogelijkheid om te zwemmen. Wij zijn onderverdeeld in drie verschillende groepen. Ten eerste geven wij zwemles aan kinderen met een beperking. Daarnaast zijn er twee groepen die onder begeleiding zwemmen en trainen, een groep voor kinderen en jong volwassenen en een groep voor volwassenen.

 

Vaak is het voor kinderen met een beperking goed om te zwemmen.

 

Zwemles voor kinderen

Als Vereniging geven wij zwemles aan kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Als u zich aanmeld komt u eerst op een wachtlijst waarna, u als er plek is, opgeroepen wordt om getest te worden. Dan wordt er gekeken wat het kind al kan en op welk moment op de ochtend hij of zij geplaatst kan worden. We proberen daarbij zoveel mogelijk 1 op 1 les te geven.

Recreatief zwemmen voor volwassenen

Voor volwassenen met een beperking, die hulp nodig hebben tijdens het zwemmen of bij het in en uit het bad gaan is het mogelijk om in deze groep te zwemmen. Hierbij is ontspanning en gezelligheid ook een belangrijk aspect.

Recreatief zwemmen voor kinderen

Vaak is het voor kinderen met een beperking goed om te zwemmen. Daarom hebben wij een groep met een aantal kinderen die op zaterdagochtend een uur lang recreatief zwemmen. Je bouwt conditie op, je leert de zwemslagen beter te beheersen en samen sporten is natuurlijk heel gezellig. Wel moeten kinderen zich in deze groep in diep water kunnen redden.

Trainers

  • Tanja Kooi
  • Frans Kok
  • Hilde Tent
  • Nienke de Vries
  • Elise de Vries
  • Mirjam Elderman

Commissie

Contactpersoon:

  • Hilde Tent – Zaterdag
  • Elise de Vries – Woensdag

Informatie aangepast zwemmen

Indien u meer informatie wilt ontvangen over aangepast zwemmen of u wilt overleggen, kunt u naar onderstaand email adres een mail sturen. (klik op het adres).

email: aangepastzwemmen@ritola.org

Klik op de  “zwemmer” knop om direct naar het aanmeldformulier te gaan.

Ga naar de inhoud