Hallo,

Welkom op de website van Ritola zwemmen en waterpolo uit Zuidlaren. Op deze website kun je alle mogelijke informatie vinden over onze zwemvereniging. De zwemvereniging Ritola heeft haar thuisbad in Zuidlaren in het subtropische zwembad Aqualaren. Wij bedienen hiermee een brede behoefte aan zwemsporten voor de regio Zuidlaren. Ik zal hieronder een toelichting geven op de zwemsporten die bij Ritola worden beoefend:

Wedstrijdzwemmen

Deze sport is te beoefenen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma A). Bij wedstrijdzwemmen is het de bedoeling om een bepaalde afstand met een bepaalde zwemslag zo snel mogelijk af te leggen. Wedstrijdzwemmen is een sport die individueel wordt beoefend, maar de trainingen worden in groepsverband gehouden. Als de kinderen beginnen met wedstrijdzwemmen wordt veel gelet op de techniek van zwemmen. Als de kinderen 12 jaar worden, wordt meer de nadruk gelegd op het prestatie-element. Bij Ritola kun je wedstrijdzwemmen als recreant (voor je plezier), maar we kunnen je ook begeleiden tot aan de top van Noord-Nederland. Voor dit laatste hebben we een aantal zeer goed gekwalificeerde trainers aan de kant staan.

Waterpolo

Deze sport is te beoefenen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma A). Waterpolo is een echte teamsport waarbij aspecten als conditie, techniek, tactiek en samenspel van groot belang zijn. Als de kinderen beginnen met waterpolo wordt veel gewerkt aan de spelregels, techniek en samenspel. Tot aan 12 jaar worden regelmatig toernooien georganiseerd met andere verenigingen. Vanaf 12 jaar kunnen de kinderen competitie spelen. Ritola heeft bij de senioren E9E9n dames team en 3 heren teams. Het dames team speelt in het district Noord-Nederland. Het hoogste heren team in de Nederlandse Bondscompetitie.

Aangepast Zwemmen

Bij Ritola bestaat de mogelijkheid voor mensen met een fysieke- of mentale beperking onder gekwalificeerde begeleiding zwemlessen te volgen. Doelstellingen van deze lessen lopen uiteen van zelfredzaamheid in het water tot aan het halen van zwemdiploma A.

Zwemmend Redden

Vanaf 1 september 2014 heeft Ritola Z&PC een afdeling Zwemmend Redden. Bij Zwemmend Redden leren we hoe we onszelf kunnen redden en hoe we anderen kunnen redden. Alle onderdelen die daar voor nodig zijn komen aan de orde zoals: zwemslagen , specifieke zwemslagen, drijven, duiken, reddingsacties en nog veel meer. We volgen de richtlijnen van de Reddingsbrigade Nederland

De Voorzitter

Ben je geinteresseerd in onze vereniging?

Kijk dan lekker rond op deze website, je kunt hier veel leuke informatie vinden. Wil je ook eens komen zwemmen? De trainingstijden staan op de site, je mag altijd 3 keer komen proefzwemmen om te kijken of je het echt leuk vindt. (in het geval van aangepast zwemmen graag van tevoren overleggen aangezien we begeleiders moeten regelen).

Wil je eerst even overleggen, neem dan contact op met de secretaris (secretaris@ritola.org), je kunt ook gebruik maken van ons contact formulier

Aanmeldingsformulier

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldingsformulier.