Voorwoord

Hallo,

Welkom op de website van Ritola zwemmen en waterpolo uit Zuidlaren. Op deze website kun je alle mogelijke informatie vinden over onze zwemvereniging. De zwemvereniging Ritola heeft haar zwemactiviteiten in het Subtropische zwembad Aqualaren te Zuidlaren. Wij bedienen hiermee een brede behoefte aan zwemsporten die bij Ritola worden beoefen en in de zomermaanden voor Zwemmen en Waterpolo in de Lemferdinge Paterswolde.

Zwemmen

Deze sport is te beoefenen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma A). Bij wedstrijdzwemmen is het de bedoeling om een bepaalde afstand met een bepaalde zwemslag zo snel mogelijk af te leggen. Wedstrijdzwemmen is een sport die individueel wordt beoefend, maar de trainingen worden in groepsverband gehouden. Als de kinderen beginnen met wedstrijdzwemmen  wordt veel gelet op de techniek van zwemmen. Als de kinderen 12 jaar worden, wordt meer de nadruk gelegd op het prestatie-element. Bij Ritola kun je wedstrijdzwemmen als recreant (voor je plezier), maar we kunnen je ook begeleiden tot aan de top van Noord-Nederland. Voor dit laatste hebben we een aantal zeer goed gekwalificeerde trainers aan de kant staan.

Waterpolo

Deze sport is te beoefenen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma A). Waterpolo is een echte teamsport waarbij aspecten als conditie, techniek, tactiek en samenspel van groot belang zijn. Als de kinderen beginnen met waterpolo wordt veel gewerkt aan de spelregels, techniek en samenspel. Tot aan 12 jaar worden regelmatig toernooien georganiseerd met andere verenigingen. Vanaf 12 jaar kunnen de kinderen competitie spelen. Ritola heeft 2 heren teams.

Natuurlijk willen we graag weer starten met jeugdteams en / of een Dames team. Hiervoor ben je van harte welkom.

Dames mogen ook meespelen met het Heren 2 team, de wedstrijden zijn gemengd.

Aangepast Zwemmen

Bij Ritola bestaat de mogelijkheid voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking onder gekwalificeerde begeleiding zwemlessen te volgen. Doelstellingen van deze lessen lopen uiteen van zelfredzaamheid in het water, onderhouden en / of opbouwen van de conditie tot aan het halen van zwemdiploma A of meer.

Zwemmend Redden

Vanaf 1 september 2014 heeft Ritola zwemmen en waterpolo een afdeling Zwemmend Redden. Bij Zwemmend Redden leren we hoe we onszelf in het water kunnen redden en hoe we anderen kunnen redden. Alle onderdelen die daar voor nodig zijn komen aan de orde zoals: zwemslagen, specifieke zwemslagen, drijven, duiken, reddingsacties en nog veel meer. We volgen de richtlijnen van de Reddingsbrigade Nederland

De Voorzitter

Ben je geïnteresseerd in onze vereniging?

Kijk dan lekker rond op deze website, je kunt hier veel leuke informatie vinden. Wil je ook eens komen zwemmen? De trainingstijden staan op de site, je mag altijd 3 keer komen proefzwemmen om te kijken of je het echt leuk vindt. (in het geval van aangepast zwemmen graag van tevoren overleggen aangezien we begeleiders moeten regelen).

Wil je eerst even overleggen, neem dan contact op met bestuur (bestuur@ritola.org), u kunt ook direct contact opnemen met de afdeling.

Voor contact adressen raadpleeg “Contact” overzicht.

 

 

 

Ga direct naar het aanmeldformulier

Ga direct naar het contactoverzicht

Ga naar de inhoud