Nieuws

Buitentrainingen!

Met ingang van 1 mei (i.v.m. met de vakantie eerste training woensdag 8 mei) verplaatsen de trainingen van de zwemmers en waterpoloërs zich naar openluchtbad Lemferdinge in Paterswolde. Alle leden van Ritola zijn daar elke woensdag van harte welkom vanaf 19:30.

Contributieverhoging

Het bestuur heeft besloten om de contributie te indexeren. Dat wil zeggen dat de bijdrage met 3,1 procent omhoog gaat.

Succesvol zwemkampioenschap in Aqualaren!

Op 2 donderdagen in maart verzamelden zich de leerlingen van alle basisscholen in Zuidlaren bij het zwembad Aqualaren voor het jaarlijkse schoolzwemkampioenschap. De spanning hing in de lucht terwijl de kinderen zich klaarmaakten voor de wedstrijden die georganiseerd werden door Zwemmen & Waterpolo, samen met de vakleerkrachten LO.

Op 14 maart betraden de dappere deelnemers van groep 7 en 8 het water, vastberaden om hun school trots te maken. De tribunes waren gevuld met juichende scholieren die klaarstonden om hun favoriete zwemmers aan te moedigen. De zwemmers raceten door de banen, hun kracht en doorzettingsvermogen duidelijk zichtbaar in elke slag die ze namen. Maar het waren niet alleen individuele prestaties die de dag vulden; de spanning bereikte een hoogtepunt tijdens de estafetteraces, waar teams in een ware strijd om de overwinning vochten.

Een week later, op 21 maart, was het de beurt aan de jongere leerlingen van groep 5 en 6 om hun vaardigheden in het water te tonen. Met dezelfde vastberadenheid en enthousiasme doken ze in het zwembad, klaar om hun schoolkleuren te verdedigen. De energie was voelbaar terwijl ze door het water snelden, met de steun van hun klasgenoten die hun aanmoedigden vanaf de zijlijn.

Met meer dan 500 leerlingen die deelnamen aan het evenement, was het schoolzwemkampioenschap een groot succes. Het ging niet alleen om het winnen van medailles, maar ook om het tonen van sportiviteit, doorzettingsvermogen en teamwork. Het gelach, de vreugde en de opwinding die het zwembad vulden, waren een weerspiegeling van de onvergetelijke ervaring die deze dag bood aan alle betrokkenen. En terwijl de laatste races eindigden en de winnaars werden gevierd, werd al uitgekeken naar het volgende jaar, waar nieuwe uitdagingen en triomfen wachtten in het water van Aqualaren.

Uitslagen kunt u hier vinden:

Schoolzwemkampioenschappen 2024 – groep 7 & 8

 Schoolzwemkampioenschappen 2024 – groep 5 & 6

Examens Zwemmend Redden

Op maandagavond 11 maart hebben 6 leden van de afdeling Zwemmend Redd examen gedaan in verschillende brevetten. Er waren maar liefst 2 examinatoren van de NZR aanwezig en iedereen is geslaagd!
Voor Junior Redder 2 waren dat: Spijk Mentink, Mikayla Beekman en Lene Bouma
Voor Zwemmend Redder 2 was dat Teun Capel en voor Zwemmend Redder 3 waren dat Roos Capel en Daniek Hopman.
Iedereen van harte gefeliciteerd!

Openingstijden tijdens de kerstvakantie

In de periode van 23 december tot en met 7 januari zijn er geen trainingen en lessen. We wensen jullie allemaal heel fijne feestdagen en hopen dat jullie zelf een mooie manier vinden om je conditie een beetje op peil te houden – tussen de oliebollen en Dame Blanches door -. Op naar een mooi, gezond en sportief 2024!

Ritola heeft topzwemtrainers dankzij samenwerking MV Moves

De masterzwemmers van Ritola worden sinds dit najaar vergezeld door doorgewinterde buitenzwemmers en triatleten. Dat heeft alles te maken met een mooie samenwerking tussen Ritola en MV Moves. Trainers Martin en Koen van MV Moves verzorgen de trainingen op vrijdagavond, ook voor de leden van Ritola. En dat zorgt voor een flinke kwaliteitsimpuls én een gezellig vol bad. Ook een keer proberen? Elke vrijdagavond van 19.15 tot 20.15.

Ga naar de inhoud