Informatie zwemmend redden

Zwemmen redden

Bij Ritola kun je ieder jaar een brevet of diploma halen. Voor de beginners zijn er de junior redder brevetten, zij leren onder andere survival onderdelen in het water en kleine, niet zulk heel moeilijke zwemmend redden vaardigheden. Na deze Junior redder brevetten zijn er de zwemmend redden brevetten. Hier worden de moeilijkere  reddingsvaardigheden aangeleerd.

Vanaf de Life Saver diploma’s komt naast het zwemmend redden ook theorie over het redden aanbod. De kinderen doen dan ook een theorie-examen. Het niveau van de Life Saver diploma’s is oplopend in moeilijkheidsgraad. Hierbij wordt dan verwacht dat de redders in spe een reddingsactie op kunnen zetten en uitvoeren.

Na de diploma’s en brevetten mag je jezelf zwemmend redder noemen. Na deze diploma’s kun je dan beginnen met het deelnemen aan het varend redden of je kunt een opleiding volgen om instructeur zwemmend redden te worden en zelf les te geven bij de reddingsbrigade. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker blijven zwemmen.

Verbetercursus

U wilt graag een specifiek onderdeel verbeteren, dat kan. In kleine groepen of 1 op 1 krijgt u les in het gewenste onderdeel, bijvoorbeeld; borstcrawl, onderwater zwemmen, schoolslag zwemmen of techniek verbeteren.

Trainer(s)

  • Rob Spreen

Commissie

  • Rob Spreen

Brevetten

Junior redder 1 Zwemmend redder 1 Life Saver 1 Zwemmend redden voor zwembaden
Junior redder 2 Zwemmend redder 2 Life Saver 2
Junior redder 3 Zwemmend redder 3 Life Saver 3
Junior redder 4 Zwemmend redder 4

Meer informatie over Zwemmend Redden?

Klik op de “zwemmer” knop om direct naar het aanmeldformulier te gaan.

Ga naar de inhoud