Zwemmen redden

Bij Ritola kun je ieder jaar een brevet of diploma halen. Voor de allerkleinsten zijn er de Junior redder brevetjes, zij leren onder andere survival onderdelen in het water en kleine, niet zulk heel moeilijke reddingszwemmen vaardigheden. Na deze Junior redder brevetjes zijn er de Zwemmend redder brevetten. Hier worden de moeilijkere reddingsvaardigheden aangeleerd.

Vanaf de Life Saver diploma's komt naast het reddingszwemmen ook theorie over het redden aanbod. De kinderen doen dan ook een theorie-examen. Het niveau van de Life Saver diploma's is oplopend in moeilijkheidsgraad. Hierbij wordt dan verwacht dat de redders in spé een reddingsactie op kunnen zetten en uitvoeren.

Na deze diploma's en brevetten mag je jezelf zwemmend redder noemen. Na deze diploma's kun je dan beginnen met het deelnemen aan het varend redden of je kunt een opleiding volgen om instructeur zwemmend redden te worden en zelf les te geven bij de reddingsbrigade. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker blijven zwemmen en in onze wedstrijdploeg iets voor jou!

Brevetten

Junior redder 1
Junior redder 2
Junior redder 3
Junior redder 4
Zwemmend redder 1
Zwemmend redder 2
Zwemmend redder 3
Zwemmend redder 4
Life Saver 1
Life Saver 2
Life Saver 3
Zwemmend redden voor zwembaden

Verbetercursus

U wilt graag een specifiek onderdeel verbeteren, dat kan. In kleine groepen of 1 op 1 krijgt u les in het gewenste onderdeel, bijvoorbeeld; borstcrawl, onderwaterzwemmen, schoolslagzwemmen of technische fouten verbeteren.

Trainer(s)

  • Tineke Veenstra

Commissie

  • Tineke Veenstra

Meer informatie over Zwemmend Redden?

E-mail: zwemmendredden@ritola.org

Aanmeldingsformulier

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldingsformulier.