Wedstrijdverslag Ritola H1 – de Reest H2

Ritola I redt het net niet zonder publiek

Een beetje Kafka is het wel, waterpolo in covidcrisistijd. Anderhalve meter op de badrand, haren wassen verboden, kleedkamers dicht, kantine gesloten, desinfecterend chloorwater over de reservebank, verplichte coronacoördinator (Coco) op de kant. En dan in het water lekker die blote lijven tegen elkaar aan schuren. De hoge heren zeggen dat het veilig is, en wie zijn wij om daartegenin te gaan? Zonde is het wel, want de buffels van Ritola staan bekend als publieksspelers. Corona hield de complete schare trouwe toeschouwers jammerend buiten de deur.

Nee, aan absolute wil ontbrak het de mannen van Ritola’s Eerste Herenteams desondanks doorgaans niet afgelopen zondag. Doortastendheid, conditie en precisie konden ze beter gebruiken. Waar de bezoekers uit Meppel met scherp schoten, misten de Noord-Drenten keer op keer. Kansen zat, maar die leveren geen punten op. Jammer, want met de constante dreiging van het staken van de competitie, is het zaak snel bovenaan de tabel te staan.

De uitslag, 8-15, was dan een ietsje geflatteerd, de winst verdiende De Reest zonder meer. Gelukkig voor Ritola presteerden verschillende teams in de Eerste Klasse nog slechter, met als gevolg dat na één wedstrijd een keurige negende plaats genoteerd kan worden. Volgende keer kan en moet het beter, opnieuw thuis, dit keer tegen DraGor. Ervan uitgaande dat de competitie eind deze maand nog in leven is. Natuurlijk.

 

De cijfertjes

Topscorer: Taffijn (2)

P-koning: Van Doren, L; Jullens; Tent; Sissingh; Busker (1)

 

Wedstrijd in het kort volgens aanvoerder Pranger: ‘kon minder’

 

Ga naar de inhoud