Succesvol zwemkampioenschap in Aqualaren!

Op 2 donderdagen in maart verzamelden zich de leerlingen van alle basisscholen in Zuidlaren bij het zwembad Aqualaren voor het jaarlijkse schoolzwemkampioenschap. De spanning hing in de lucht terwijl de kinderen zich klaarmaakten voor de wedstrijden die georganiseerd werden door Zwemmen & Waterpolo, samen met de vakleerkrachten LO.

Op 14 maart betraden de dappere deelnemers van groep 7 en 8 het water, vastberaden om hun school trots te maken. De tribunes waren gevuld met juichende scholieren die klaarstonden om hun favoriete zwemmers aan te moedigen. De zwemmers raceten door de banen, hun kracht en doorzettingsvermogen duidelijk zichtbaar in elke slag die ze namen. Maar het waren niet alleen individuele prestaties die de dag vulden; de spanning bereikte een hoogtepunt tijdens de estafetteraces, waar teams in een ware strijd om de overwinning vochten.

Een week later, op 21 maart, was het de beurt aan de jongere leerlingen van groep 5 en 6 om hun vaardigheden in het water te tonen. Met dezelfde vastberadenheid en enthousiasme doken ze in het zwembad, klaar om hun schoolkleuren te verdedigen. De energie was voelbaar terwijl ze door het water snelden, met de steun van hun klasgenoten die hun aanmoedigden vanaf de zijlijn.

Met meer dan 500 leerlingen die deelnamen aan het evenement, was het schoolzwemkampioenschap een groot succes. Het ging niet alleen om het winnen van medailles, maar ook om het tonen van sportiviteit, doorzettingsvermogen en teamwork. Het gelach, de vreugde en de opwinding die het zwembad vulden, waren een weerspiegeling van de onvergetelijke ervaring die deze dag bood aan alle betrokkenen. En terwijl de laatste races eindigden en de winnaars werden gevierd, werd al uitgekeken naar het volgende jaar, waar nieuwe uitdagingen en triomfen wachtten in het water van Aqualaren.

Uitslagen kunt u hier vinden:

Schoolzwemkampioenschappen 2024 – groep 7 & 8

 Schoolzwemkampioenschappen 2024 – groep 5 & 6

Ga naar de inhoud